Архива актуелности

По Правилнику о ближим условима и начину остваривања исхране деце у предшколској установи, забрањено је доношење свих сланих и слатких производа (смоки, чипс, штапићи, кекс, бомбоне, чоколаде, торте...).
За прославе дечијих рођендана и друге поводе искључиво је дозвољено уношење свежег воћа, осим јагодичастог и коштуњавог (јагоде, малине, купине, ораси, лешник, бадем, кикирики...)
Правилником је дефинисана и исхрана за децу са посебним захтевима, односно за ону која су алергична или из других здравствених разлога не могу да конзумирају неке намирнице.
Установа за њих прави индивидуалне јеловнике у договору са родитељима. Они достављају дијагнозу, ако установа не може да испоштује нешто, дозвољено је да родитељи донесу поједине намирнице или оброк, али уз претходну консултацију са сарадником за исхрану.

Обавештење можете преузети у ПДФ формату

ПУ "Вера Гуцуња" у партнерству са Градом Сомбор, Центром за социјални рад Сомбор, Црвеним крстом Сомбор и Удружењем за подршку особама са аутизмом "Маслачак" реализује пројекат под називом "Сви у вртић" подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Светске банке.
Васпитна група отворена је у потпуно адаптираном простору у вртићу "Сунчица" у Бачком Моноштору.

Зимски распуст за децу полудневног боравка припремних предшколских група почиње у понедељак, 21. децембра 2020. године, а завршава се у петак, 15. јануара 2021. године. Први радни дан другог полугодишта је понедељак 18. 01. 2021. године
Дежурни објекти 04., 05. и 06. 01. 2021. биће „Бубамара“, „Ђурђевак“, „Цврчак 1“ и „Цврчак 2“ у Спортској ул. бб, уз поштовање свих превентивно-здравствених мера.

Због новонастале ванредне ситуације у нашем граду, проглашене 30.11.2020. године, планирани непосредни упис се НЕћЕ одржати. За даље информације пратите сајт установе.

У сарадњи са Покретом горана Сомбор, а у оквиру пројекта "Заједно за младе" под покровитељством Министарства омладине и спорта и Канцелариј

Детаљније

Обавештавамо родитеље да ће евидентирање деце за листу чекања бити по следећем распореду:

- 03.12.2020. године
- 21.01.2021. године
- 04.02.2021. године
- 04.03.2021. године
- 08.04.2021. године

Електронским путем можете евидентирати дете сваког дана, 24/7 на порталу еуправа.

Дечја недеља jе ове године организovana у знаку Године солидарности и сарадње коју је прогласила Влада Републике Србије, у циљу подизања свести о важности континуираног ангажовања на унапређењу солидарности и сарадње грађана Републике Србије. Мото дечје недеље је „Подељена срећа, два пута је већа!".

Дечје спортске игре реализоване су у уторак, 06.10.2020. године у сали Соколског Дома „Партизан". Групе смо поделили у три смене, 9:00 - 9:45 - 10:30 часова - како бисмо испоштовали прописане мере од 30 особа у затвореном/отвореном простору. Приликом спортских активности водило се рачуна о препорученим епидемиолошким мерама заштите деце и одраслих. На улазу се вршила дезинфекција руку, као и дезинфекција свих коришћених реквизита у паузама између група.

Групе које учествују на дечјим спортским играма су следеће:
-Прва група у 9:00 часова: објекат „Венчић" - група васпитачице Данијеле Попић
-Друга група у 9:45 часова: објекат „Сунцокрет " - група васпитачице Александре Продановић
-Трећа група у 10:30 часова: објекат „Сунцокрет" - група васпитачица Весне Вукобратовић и Драгане Кемер.
Више фотографија можете погледати у нашој фото галерији.

 

У суботу, 10.10.2020. године на градском хиподрому у Сомбору одржана је 30-та јубиларна манифестација Крос РТС-а. Због тренутне ситуације у држави, такмичење је ове године организовано са смањеним бројем учесника. Манифестација је организована тако да се максимално испоштују све препоручене мере безбедности.

Број деце која су се такмичила за ПУ „Вера Гуцуња" је максимално 20, 10 дечака и 10 девојчица. Они су трчали посебно у две трке, а долазили су 30 минута раније како би сви протоколи били испоштовани.

Нашу установу представљала су деца из објекта „Вила", васпитачице Милане Остојић и деца из објекта „Сунцокрет", васпитачице Александре Продановић.
Више фотографија можете погледати у нашој фото галерији.

 

Предшколска установа „Вера Гуцуња" од понедељка, 21.09.2020., у објекту „Вила" који се налази при ОШ „Доситеј Обрадовић", ради у складу са Наредбом Штаба за ванредне ситуације града Сомбора (од дана 17.09.2020.) и Решењем Градоначелника (од дана 18.09.2020.).

Рад се одвија у пуном капацитету (Оперативни план, модел 1- рад Установе у пуном капацитету) у складу са интерним актом - Планом примене превентивних мера за безбедан рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-COV-2, те препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја за предшколске установе.

Напомињемо да ПУ„Вера Гуцуња" поштује и прилагођава своје активности ( време пријема деце, кретање у оквиру школског простора) организацији рада школе.

Званично обавештење у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Поштовани родитељи,

На основу наредбе Штаба за ванредне ситуације Града Сомбора и решењем Градоначелника, наложено је да ПУ „Вера Гуцуња" Сомбор, када остварује припремно предшколски програм у оквиру школа, поступа у складу са „Упутством о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе" које је усвојио Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID - 19. У складу са решењем Градонелника, ПУ „Вера Гуцуња" примењиваће модел васпитно-образовног процеса кроз сменски рад на недељном нивоу.

Сходно томе, ОД СРЕДЕ, 09.09.2020. године, васпитно образовни рад у припремно предшколским групама које остварују рад у објектима при школи, реализоваће се на два начина:

1. НЕПОСРЕДНО СА ДЕЦОМ у капацитету од 50% уписане деце у групу
Васпитачи ће у договору са родитељима оформити две групе деце на начин да ће деца похађати вртић сваке друге недеље. Деца ће имати могућност целодневног боравка у објекту, као и до сада, уз поштовање свих превентивно здравствених мера које су препоручене.

2. ПОСРЕДНО СА ДЕЦОМ путем електронских медија комуникације
Деца која у току недеље не бораве у вртићу активности ће добијати свакодневно путем онлајн заједница које се креирају у договору са родитељима.


Овде можете преузети обавештење у PDF формату 

 

На основу закључка Кризног штаба града Града Сомбора од дана 26. 08. 2020. а процењено на основу тренутне епидемиолошке ситуације у граду Сомбору ПУ „Вера Гуцуња" почиње са радом у пуном капацитету од 01. 09. 2020, уз пуну примену неопходних мера превенције, заштите и сузбијања ширења заразне болести COVID - 19 .

  • Јутарњи пријем деце ће се вршити у унапред договореним интервалима како се не би стварала гужва.

  • Родитељи деце јасленог узраста, строго поштујући све превентивно-здравствене мере, могу присутствовати процесу адаптације деце у првој недељи боравка детета.

    Деца која су адаптирана бораве у групи у складу са потребама родитеља као и до сада.

  • Родитељи деце млађе обданишне групе и новоуписане деце могу децу да уведу до собе, у првој недељи боравка детета, уз строго поштовање свих превентивно-здравствених мера (ношење маске која прекрива нос и уста, прелазак преко дезобаријере, дезинфекција руку на улазу, мерење температуре).

  • Родитељи деце са сметњама у развоју могу да присуствују у соби заједно са дететом, уколико за то постоји потреба и уз строго поштовање свих превентивно-здравствених мера.

 

Поштовани родитељи,

Обавештавамо Вас да  смо у циљу олакшавања комуникације са Службом за здравствену заштиту предшколске  деце, увели још два додатна броја на која можете добити све потребне информације у вези са Вашим дететом , као и термине посете педијатру који ће бити усклађени са нашим тренутним могућностима .

Нови телефони су :

069/8057475

062/1292431

Хвала на разумевању!

Пријављивање деце за упис у припремне предшколске групе у другом уписном року ће се обављати у периоду од 24. 08. 2020. до 26. 08. 2020. године од 8,00 до 10,00 часова (за родитеље који то нису обавили у првом уписном року) у објекту „Бубамара" у ул. Спортска бб у граду и у насељеним местима.

У складу са прописаним превентивним мерама, родитељи су у обавези да приликом евидентирања детета носе маску и држе социјалну дистанцу, улазећи у објекат један по један.

За пријаву детета за упис у предшколску установу потребно је приложити:
- Важећу личну карту, са тачном адресом родитеља или старатеља
- Решење о страратељству за децу под старатељством
- Доказ о здравственом прегледу детета
- Попуњену пријаву (образац пријаве се добија на лицу места)


Упис ће се моћи извршити и на порталу Е-управа (https://www.euprava.gov.rs/) уласком на опцију Е-Услуге, у животној области Породица.

У старијој јасленој групи објекта "Цврчак" васпитачице Соња Коруга, Бојана Перић и васпитач приправник Гордана Поповић са децом су реализовале активност за учење боја и развој координације око-рука.
Више фотографија можете погледати у нашој фото галерији.