Архива актуелности

У четвртак,14.09.2023. године градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, са сарадницима, члановима Савета за безбедност саобраћаја Града Сомбора, Полицијском управом Сомбор и Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовао је превентивну кампању о безбедности у саобраћају, с циљем указивања на важност поштовања прописа и правила свим учесницима у саобраћају, како би се смањио број саобраћајних незгода и страдалих у њима.

Детаљније

Други уписни рок за евидентирање деце припремно предшколског узраста (од 01.03.2017. – 01.03.2018. године) у предшколску установу "Вера Гуцуња" Сомбор за школску 2023/2024. годину вршиће се 28. и 29.08.2023. године у времену од 10 до 12 часова у вртићу „Бубамара„ у улици Спортска бб као и електронским путем на порталу Е управе (http://www.euprava.gov.rs/). Пријављивање за објекте у насељеним местима вршиће се код васпитача у објектима у истом периоду.

За крај школске године, одржаће се традиционална „Дечја спортска олимпијада“ у сарадњи са СЦ “Соко“, коју ће организовати и координисати др Наташа Бабић, стручни сарадник за физичко васпитање, уз помоћ стручних сарадника Милованке Храбовски и Марка Ступара и васпитача. Олимпијада ће се реализовати у два дана, 19.06.2023. године и 20.06.2023. године.

Детаљније

Предшкослка установа „Вера Гуцуња“ одржаће манифестацију „Дани родитељства“ у понедељак, 05.06.2023. и уторак 06.06.2023.
Првог дана, 05.06.2023. биће уприличен Еколошки карневал на шеталишту улице Краља Петра првог у периоду од 9.30 до 10.30 часова.
Другог дана, 06.05.2023. је у Парку хероја , код Жупаније , планиран спортстки и едукативни програм за малишане и њихове родитеље од 10.00 до 12.00 часова .
У случају временских неприлика манифестација се отказује.

Евидентирање деце за упис у Предшколску установу „Вера Гуцуња“ обављало се електронским путем преко портала Е-управе током целе године. Родитељи који немају могућност да пријаве дете електронским путем имају могућност да од 08.05.2023. до 18.05.2023.године у периоду од 16,00 – 18,00 часова непосредно пријаве своје дете у објекту „Бубамара „ у Спортској бб.

Детаљније

У склопу пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање„ Министарствa просвете , науке и технолошког развоја и Светскe бaнкe , додељен је грант за Пројекат „Сви у вртић“ кога je спровео град Сомбор.

Детаљније

Деца из вртића “Врапчић“ посетила Ветеринарску станицу „Животињско царство“ у Сомбору где су у оквиру свог пројекта „ Животињско царство“ имали прилику за заједничко учење кроз смислене активности које су проистекле из интересовања, потреба и иницијативе детета, као и питања и збивања у групи.

Детаљније

Деца припремне групе вртића Невен и васпитачице Весна Мазињанин и Николина Стевић били су у посети код градоначелника. Повод посете је био да се захвалимо за саобраћајне поклоне које нам је донео градоначелник и да му уручимо поклоне које су деца направила, новогодишњу звезду и календар за 2023.год. Поред градоначелника угостила нас је и градска већница за образовање. Деца су добила поклончиће и пожелела свима срећне предстијеће празнике.

ПУ „Вера Гуцуња „ је у четвртак 8.12.2022. године била домаћин Састанка Актива директора и стручних сарадника ПУ Западнобачког и Севернобачког округа. Теме које су се нашле на дневном реду...

Детаљније

У оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање ПУ “Верa Гуцуња“ из Сомбора је 15. новембра 2022. године била домаћин сусрета представника Предшколске установе ”Полетарац” из Оџака , Предшколске установе Зрењанина и представника домаћина. Циљ сарадње установа које имплементирају овај пројекат био је хоризонтална размена искустава и добити пројекта као и унапређивање сарадње. Током заједничког боравка присутни су размењивали и образлагали ставове, сагледавали праксу из различитих перспектива и употпуњивали заједничка знања. Како хоризонтално учење доприноси професионалном развоју драго нам је што смо били у прилици да са нашим колегама из других установа чинимо професионалну заједницу у оквиру заједнице учења.

Да је улагање у развој деце у најранијим годинама и подршка њиховом развоју веома важна, још једном су нам потврдили представници Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора. На челу са градоначелником уприличили су сада већ традиционалну посету свим градским и сеоским вртићима нашег града.

Детаљније

Град Сомбор са партнерима ПУ „Вера Гуцуња“, Центром за социјални рад, Црвеним крстом Сомбор и Удружењем за подршку особама са аутизмом „Маслачак“ реализује пројекат „Сви у вртић“ који је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Светске банке. Пројектом је, уз суфинансирање Града Сомбора, омогућена потпуна адаптација и опремање простора у вртићу „Сунчица“, у Бачком Моноштору у сврху отварања нове васпитне групе чиме се остварује унапређење пружања холистичких и квалитетних предшколских услуга, укључујући област здравствене заштите, раног откривања промена у понашању и развоја, као и стимулације у периоду раног развоја.

Детаљније