Архива актуелности

У циљу олакшане транзиције преласка из познате средине у нову креирали смо низ препорука које ће олакшати целој породици полазак у вртић. У наставку можете да сазнате шта је неопходно да понесете први дан у вртић, као и начине како да помогнемо детету да открива ново окружење.

Детаљније

У циљу олакшане транзиције преласка из познате средине у нову креирали смо низ препорука које ће олакшати целој породици полазак у вртић. У наставку можете да сазнате шта је неопходно да понесете први дан у вртић, као и начине како да помогнемо детету да открива ново окружење.

Детаљније

Предшколци старијих група из вртића ,,Маслачак“, ,,Венчић“, ,,Сунце“, ,,Бајка“, ,,Ђурђевак“, ,,Цврчак 2“ и ,,Бубамара“ су учествовали у такмичењу ,,Лига малих шампиона“ коју је организовао Спортски савез града Сомбора, уз подршку Спортског савеза Србије и Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Србије, као и Града Сомбора.

Детаљније

Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, дана 23.05.2024., уручио је признање ,,Најбоља медицинска сестра“ у 2023. години нашој колегиници Александри Цимеша, медицинској сестри-васпитачу деце јасленог узраста.

Детаљније

Деца из ПУ ,,Вера Гуцуње“ су данас имала прилику да присуствују отварању пројекта од републичког значаја под називом ,,Караван безбедности“ који за циљ има унапређење ставова грађана о значају поштовања саобраћаниј прописа и унапређења безбедности.

Детаљније

Међународни дан породице обележен је 15. маја 2024. године у ПУ “Вера Гуцуња“ под слоганом: ,,Свако дете срећног лица чини срећна породица“. У уводном делу, васпитачи су указали на значај и вредности породице, а циљ радионице је био унапређивање самопоштовања и самопоуздања деце и родитеља.

Детаљније

Дана, 14.05.2024., отворена је још једна васпитна група у постојећем објекту ,,Пужић“ за децу млађег јасленог узраста. У циљу повећања обухвата деце у систем предшколског васпитања и образовања, а истовремено смањења листе чекања, ПУ ,,Вера Гуцуња“ уз подршку Локалне самоуправе града Сомбора континуирано ради на побољшању услова рада свих вртића на територији нашег града.

Детаљније

У оквиру пројекта, Музика нас покреће, другари из млађе групе заједно са васпитачицом Вањом Милић Кричка у објекту „Вишњица“, подстакнути бојама и музиком, украсили су своју радну собу која је убрзо добила ново рухо и почела да одише правом хармонијом јер музика и боје, почеле су да „прште“ на све стране.

Детаљније

У вртићу "Бубамара" у оквиру пројекта "Бубице у трави", средње васпитне групе, Иване Јовановић и Биљане Олуић, организован је "Бубастичан дан". У посету нам је дошао ветеринар, познавалац и љубитељ буба Иван Ковач, представник "Удружења љубитеља природе Франц Шпајзер" из Апатина.

Детаљније

Дана, 10.05.2024., обележили смо Међународни дан физичке активности тако што смо организовали спортски дан за родитеље и децу, а уједно организовали и спортске игре за запослене ПУ ,,Вера Гуцуња“.

Детаљније

У предшколску установу (забавиште) у писују се сва деца у години пред полазак у школу. Родитељ односно старатељ, пријављује дете за упис у предшколску установу ради похађања припремног предшколског програма. У припремну предшколску групу, односно припремни предшколски програм за школску 2024/2025. годину уписују се деца која на дан почетка школске године (01. септембра 2024. године) имају пет и по до шест и по година, односно деца рођена од 01.03.2018. до 01.03.2019. године.

Детаљније

Дана, 24. априла, започет је рад у две нове васпитне групе у адаптираном делу објекта ,,Чигра“ које су намењене деци узраста од једне до 4 године. Захваљујући новоотвореним групама листа чекања је умањена са тенденцијом додатног опадања, с обзиром на то да је најваљено отварање јаслене групе и у вртићу ,,Пужић“.

Детаљније

Пројекат "Точкови нас покрећу" започет је са циљем да деца сазнају основне елементе кретања у саобраћају, која саобраћајна средства нас окружују у непосредној околини; вежбамо баланс на бициклу, графомоторичке вежбе-прецртавања круга, разних врста линија.

Детаљније

Дана, 05.04.2024. године, делегација испред ПУ ,,Вера Гуцуња“ коју су чиниле директорка установе снежана Газетић Павошев, представници стручне службе и васпитачи, посетили су вртић у Кишпешти, у Мађарској.

Детаљније

У среду, 03.04.2024., вртић ,,Невен“, посетила је представница Удружења за едукацију и бригу о животињама - ,,Мало краљевство’’ из Сомбора. Представница Удружења је учитељица Бланка Лазић која је завршила акредитовани обуку Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) – ,,Водич паса као реализатор групних активности са децом типичне популације’’ и прва је учитељица у Србији која има сертификат да спроводи активности са децом - уз пса.

Детаљније

У сарадњи са Црвеним крстом Сомбор, медицинске-сестре васпитачи су имале прилику да се стручно усавршавају у области превентивно-здравствене заштите и пружања прве помоћи у ситуацијама када је потребно правовремено и ефикасно реаговање.

Детаљније

Најзначајнији период за развој сваке особе јесте управо детињство, тада је неопходно да децу подстичемо, мотивишемо, инспиришемо да истражују, сазнају, уче, првенствено кроз игру.

Детаљније

Деца из припремне предшколске групе заједно са васпитачицама Дубравком Суџуковић и Дијаном Ерцег истражују на тему здравља.

Детаљније

У циљу смањења листе чекања за упис деце у ПУ ,,Вера Гуцуња”, директорка Снежана Газетић Павошев, у сарадњи са градом Сомбор, осмислила је план проширења капацитета Установе у неколико праваца. Од јануара месеца, започета је надоградња вртића ,,Бубамара”, на Селенчи...

Детаљније

Припремно предшколска група деце из вртића ,,Вила”, заједно са својим васпитачицама, Наташом Паскаш и Иваном Радић Татин, 12. марта, поводом 71. рођендана ОШ ,,Аврам Мразовић”, су били гости школе и том приликом су извели плесну кореографију уз песму ,, Једино другарство нема крај” чиме су послали поруку о важности дечијег пријатељства и љубави.

Детаљније