Архива актуелности

Деца из вртића “Врапчић“ посетила Ветеринарску станицу „Животињско царство“ у Сомбору где су у оквиру свог пројекта „ Животињско царство“ имали прилику за заједничко учење кроз смислене активности које су проистекле из интересовања, потреба и иницијативе детета, као и питања и збивања у групи.

Детаљније

Деца припремне групе вртића Невен и васпитачице Весна Мазињанин и Николина Стевић били су у посети код градоначелника. Повод посете је био да се захвалимо за саобраћајне поклоне које нам је донео градоначелник и да му уручимо поклоне које су деца направила, новогодишњу звезду и календар за 2023.год. Поред градоначелника угостила нас је и градска већница за образовање. Деца су добила поклончиће и пожелела свима срећне предстијеће празнике.

ПУ „Вера Гуцуња „ је у четвртак 8.12.2022. године била домаћин Састанка Актива директора и стручних сарадника ПУ Западнобачког и Севернобачког округа. Теме које су се нашле на дневном реду...

Детаљније

У оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање ПУ “Верa Гуцуња“ из Сомбора је 15. новембра 2022. године била домаћин сусрета представника Предшколске установе ”Полетарац” из Оџака , Предшколске установе Зрењанина и представника домаћина. Циљ сарадње установа које имплементирају овај пројекат био је хоризонтална размена искустава и добити пројекта као и унапређивање сарадње. Током заједничког боравка присутни су размењивали и образлагали ставове, сагледавали праксу из различитих перспектива и употпуњивали заједничка знања. Како хоризонтално учење доприноси професионалном развоју драго нам је што смо били у прилици да са нашим колегама из других установа чинимо професионалну заједницу у оквиру заједнице учења.

Да је улагање у развој деце у најранијим годинама и подршка њиховом развоју веома важна, још једном су нам потврдили представници Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора. На челу са градоначелником уприличили су сада већ традиционалну посету свим градским и сеоским вртићима нашег града.

Детаљније

Град Сомбор са партнерима ПУ „Вера Гуцуња“, Центром за социјални рад, Црвеним крстом Сомбор и Удружењем за подршку особама са аутизмом „Маслачак“ реализује пројекат „Сви у вртић“ који је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Светске банке. Пројектом је, уз суфинансирање Града Сомбора, омогућена потпуна адаптација и опремање простора у вртићу „Сунчица“, у Бачком Моноштору у сврху отварања нове васпитне групе чиме се остварује унапређење пружања холистичких и квалитетних предшколских услуга, укључујући област здравствене заштите, раног откривања промена у понашању и развоја, као и стимулације у периоду раног развоја.

Детаљније

Обавештавамо Вас да је Предшколска установа "Вера Гуцуња" Сомбора, започела са израдом Плана мера штедње енергије према достављеним препорукама Министарства рударства и енергетике.
Комплетно обавештење у ПДФ формату можете прузети овде.

Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја o организацији рада школа и предшколских установа на основу праћења кретања инфекције у летњем периоду, заразности вируса, односно лакоће преношења и ефективности мера заштите.
Допис у ПДФ формату можете преузети кликом овде.

Други уписни рок у предшколску установу "Вера Гуцуња" Сомбор за децу припремног предшколског узраста (од 01.03.2016. – 01.03.2017. године) вршиће се у периоду од 24. до 26.08.2022. године у времену од 10 до 12 часова у вртићу „Бубамара„ у улици Спортска бб као и електронским путем на порталу Е управе (http://www.euprava.gov.rs/). Пријављивање за објекте у насељеним местима вршиће се код васпитача у објектима у истом периоду.

Рад у летњем периоду одвијаће се у дежурним објектима „Бубамара“, „Ђурђевак“, „Цврчак 1„ и „Цврчак 2 „ у Спортској улици бб у периоду од 04.07. до 19.08.2022.године...

Детаљније

Поштовани,
обавештавамо Вас да ће се манифестација „ЕКОЛОШКИ КАРНЕВАЛ“, одржати у петак, 03.06.2022.

Дан и период одвијања кареневала:

1. ДАН И ДАТУМ ДЕШАВАЊА: петак, 03.06.2022.
2. МЕСТО ДЕШАВАЊА: УЛ. КРАЉА ПЕТРА I (дефиле костимиране деце)
3. ВРЕМЕ ТРАЈАЊА: од 10,00 часова до 10,45 часова

Данас је вртић „Воћкице“ у Риђици посетио покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић, који је приликом посете малишанима уручио симболичне поклоне у виду књига прилагођених њиховом узрасту. Књиге су, према Павловићевим речима, подељене као део активности која подразумева промоцију читања, односно у циљу је да се сваки месец прогласи месецом књиге.

Детаљније