Архива актуелности

Рад у летњем периоду одвијаће се у дежурним објектима „Бубамара“, „Ђурђевак“, „Цврчак 1„ и „Цврчак 2 „ у Спортској улици бб у периоду од 04.07. до 19.08.2022.године...

Детаљније

Поштовани,
обавештавамо Вас да ће се манифестација „ЕКОЛОШКИ КАРНЕВАЛ“, одржати у петак, 03.06.2022.

Дан и период одвијања кареневала:

1. ДАН И ДАТУМ ДЕШАВАЊА: петак, 03.06.2022.
2. МЕСТО ДЕШАВАЊА: УЛ. КРАЉА ПЕТРА I (дефиле костимиране деце)
3. ВРЕМЕ ТРАЈАЊА: од 10,00 часова до 10,45 часова

Данас је вртић „Воћкице“ у Риђици посетио покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић, који је приликом посете малишанима уручио симболичне поклоне у виду књига прилагођених њиховом узрасту. Књиге су, према Павловићевим речима, подељене као део активности која подразумева промоцију читања, односно у циљу је да се сваки месец прогласи месецом књиге.

Детаљније

Комплетан оглас за евидентирање деце за упис у предшколску установу за школску 2022/2023. годину можете преузети у ПДФ формату и на српском и на мађарском језику.

Кликни овде и преузми оглас на српском језику
Кликни овде и преузми оглас на мађарском језику

Допис из Института за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут" - Измене и допуне препорука за превенцију уношења и трансмисије SARS-CoV-2 у предшколским установама.
Комплетан допис у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у оквиру Програмске активности Набавка наставних средстава за ученике , полазнике и установе , планира обезбеђивање бесплатних уџбеника за што већи број ученика основних школа.

Детаљније

У суботу 5. марта, одржан је други по реду САЈАМ РОДИТЕЉСТВА, у вртићу ,,Бубамара” у Сомбору. Сајам су заједно организовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Сомбор у оквиру Пројекта инклузивно предшколско васпитање и образовање, а уз финансијску подршку Светске банке.

Детаљније

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" је Министарству просвете, науке и технилошког развоја послао препоруку за примену противепидемијских мера у предшколским установама.
Комплетан допис у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман наставио је данас акцију даривања књига за децу у предшколским установама, у сарадњи с Градском библиотеком у Новом Саду. Покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић уручио је Александри Перовић, директорки Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Сомбору, пакет књига и сликовница за децу која похађају вртић „Лалице“ у Стапару.

Детаљније

На основу праћења актуелних епидемиолошких показатеља, Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут“ проследио је Министарству просвете, науке и технолошког развоја Измене Стручно-методолошког упутства за спречавање уношења и контролу ширења COVID-19 у Републици Србији, прилог 16 и прилог 7 ...
Комплетно обавештење у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Допис из Института за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут" - Измене поступања у случају појаве потврђеног случаја COVID-19 код деце у вртићима и предшколским установама.
Допис у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Поводом обележавања Дана просветних радника, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић уручио је признања „Аврам Мразовић“ најистакнутијим просветним радницима у 2021. години...

Детаљније

Потпредседник Владе Републике Србије, министар просвете, науке и технолошког развоја, господин Бранко Ружић и потпредседник Покрајинске владе, господин Бранко Ћурчић са сарадницима, посетили су нашу предшколску установу „Вера Гуцуња“ дана 27.10.2021. године.

Том приликом, директорица ПУ „Вера Гуцуња“, Александра Перовић, заједно са Градоначелником Антониом Ратковићем, Начелником образовања Гораном Тодорићем и њиховим сарадницима уприличили су посету за госте у вртићима „Цврчак“ и „Бубамара“ који се налазе у Спортској улици.
Током обиласка вртића представљен је план за обезбеђивање додатног простора за отварање нових васпитних група у циљу већег обухвата деце са територије нашег Града.
Више фотографија можете погледати у нашој Фото галерији