Архива актуелности

Деца из вртића ,,Врапчић”, посетила су организацију Црвеног крста Сомбор где су имали прилику да кроз интерактивну радионицу стекну основне вештине збрињавања повреде и повређених у складу са њиховим узрастом.

Детаљније

Поводом 8.марта, деца и васпитачице вртића ,,Сунцокрет”, заједно са сарадницом за физичко Милованком Јованић, организовали су активност за породице и децу...

Детаљније

У сусрет Светском дану дрвећа, који се обележава 21. марта, деца вртића ,,Маслачак” имали су прилику, да заједно са представницима Војводинашуме Биљаном Латић и Робертом Шафхаузер, истражују природу и сазнају шта се све налази у дворишту њиховог вртића.

Детаљније

Нове основе програма, ,,Године узлета”, подстичу децу и васпитаче да заједнички, уз подршку родитеља и локалне заједнице, истражују своју околину, теме које их занимају, догађаје и феномене који су их заинтересовали и којима желе посебно да се посвете. Деца из средње групе, заједно са васпитачицама Милицом Гајин и Браниславом Бодрожић, истраживали су шта је то здрава храна, како се узгаја, припрема и зашто је важна за нас.

Детаљније

Дана, 07. марта, у Оџацима, одржан је актив директора и стручних сарадника предшколских установа западнобачког и севернобачког округа. Том приликом, разговарало се о имплементацији новог програма - Године узлета, о потешкоћама, изазовима и достигнућима у претходном периоду, а додатно је изабран и нови председник Актива.

Детаљније

Дана 28. фебруара 2024. године одржана је прва седница васпитно-образовног већа, у Великој сали зграде Жупаније, којом је председавала новоизабрана директорка ПУ ”Вера Гуцуња” Снежана Газетић Павошев.

Детаљније

У неколико градова Србије, међу којима је и Сомбор, на порталу еУправе отворена је могућност пријаве деце за упис у вртић. Предшколска установа "Вера Гуцуња" из Сомбора и њених 100 васпитача тренутно брине о 1.896 малишана.

„Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ је пројекат који је покренуло Министарство просвете Републике Србије уз подршку Светске банке. Пројекат има за циљ унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања нарочито за децу из друштвено осетљивих група.

Детаљније

У среду, 14. 02. 2024. године, деца из предшколских група вртића “Бајка” и “Маслачак” посетила су зграду Жупаније и у Свечаној сали послушала предавање о прослави Дана Града Сомбора, и такође о занимљивостима везаним за слику “Битка код Сенте” која се налази у тој сали.

Детаљније

На основу потписаног Меморандума са Министарством просвете Републике Србије „Године узлета“ , Ротари клуб Чукарица уз одобрење Ротари Фондације и УСАИД-а, спроводи трећи по реду Глобал Грант ради опремања предшколских установа мобилним намештајем и ИКТ опремом.

Детаљније

08.01.2024. године рад ће се одвијати у дежурним објектима „Бубамара“, „Ђурђевак“, „Цврчак“ и „Цврчак 2“ у Спортској улици бб.

РАСПОРЕД ПРИЈЕМА ДЕЦЕ ОБДАНИШНОГ УЗРАСТА У ОБЈЕКТЕ:

 

„Бубамара“
(Селенча 1)
„Ђурђевак“
(Селенча 2)
„Цврчак 2“
 „Бубамара“
„Сунцокрет“
„Сулавер“
„Петар Пан“
„Врапчић“
 „Ђурђевак“
„Сунце“
„Бајка“
„Венчић“
„Невен“
„Вишњица“
 „Цврчак 2“
„Маслачак“
„Ђанић“
„Вила“
„Чигра“

ПРИЈЕМ ДЕЦЕ СВИХ ЈАСЛЕНИХ ГРУПА ГРАДА, БИЋЕ У ОБЈЕКТУ Цврчак (Спортска бб)

У објекту Цврчак 2 биће смештена деца поподневне смене јасленог узраста и обдаништa

Од 09.01.2024.године, сва деца ће боравити у својим матичним објектима.

Обавештење за родитеље у ПДФ формату можете преузети кликом на линк.

Одговори на питања: Како се породица укључује у програм вртића?; Како учимо у вртићу?; Зашто је простор важан у вртићу ? Зашто идемо напоље?... и друга питања која су значајна за праксу вртића којом се подржава добробит и учење детета у складу са Годинама узлета , могу се наћи на постерима са QR кодом који се налазе у свим објектима наше предшколске установе.

Детаљније

У циљу квалитетне подршке предшколским установама, Министарство просвете реализује учење практичара путем организованих скупова хоризонталног учења у складу са моделом Заједничког учење моделовањем.

Детаљније

У четвртак 16.новембра 2023. године чланови удружења за заштиту животне средине Њушкице 025 реализовали су у ПУ Вера Гуцуња радионицу под називом Чувари животиња и природе са децом средње васпитне групе васпитачица Биљане Олуић и Иване Јовановић објекта Бубамара.

Детаљније

На Дан просветних радника,8.11.2023. године приређена је свечана додела признања "Аврам Мразовић",под покровитељством града Сомбора. Добитник признања из предшколске установе "Вера Гуцуња" је мастер васпитач Мирјана Лончар из објекта "Лалице" у Стапару.

Детаљније

На Посебној седници Васпитно-образовног већа, одржаној 07.11.2023. године одржано је гласање за избор диретора Установе.
Записник и резултате гласања можете преузети уколико кликнете овде.

Kako bi sva deca imala pristup kvalitetnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju realizuju se aktivnosti kojima se širi obuhvat dece čime se omogućava podrška i deci iz osetljivih društvenih grupa.

Детаљније

У оквиру Дечије недеља која се ове године обележава у периоду од 02. до 08. октобра под слоганом „ Велико срце деце Србије“ Предшколска установа „Вера Гуциња“ припремила је богат програм за децу.
Дечија недеља се сваке године дочекује уз велику радост, представљајући највеселију седмицу у годишњем календару, и традиционално у оквиру наше предшколске установе, програм почиње отварањем дечије недеље ликовним активностима у свим објектима и смотром дечијег стваралаштва, цртањем у Парку хероја. Током недеље организоване су посете културним и јавним установама, посете Градском музеју, Галерији „ Милан Коњовић“ , Народном позоришту као и карневал обележен дефилеом костимиране деце, улицом Краља Петра првог на општу радост наших суграђана.
У оквиру транзиције, преласка из вртића у школу, органозоване се и ликовна радионица под називом „Пружимо руке да се упознамо“ , у оквиру које су ученици првих разреда основних школа посетили наше предшколце у нашим објектима „Врапчић“ и „Вила“.