Архива актуелности

Обавештавамо Вас да је Предшколска установа "Вера Гуцуња" Сомбора, започела са израдом Плана мера штедње енергије према достављеним препорукама Министарства рударства и енергетике.
Комплетно обавештење у ПДФ формату можете прузети овде.

Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја o организацији рада школа и предшколских установа на основу праћења кретања инфекције у летњем периоду, заразности вируса, односно лакоће преношења и ефективности мера заштите.
Допис у ПДФ формату можете преузети кликом овде.

Други уписни рок у предшколску установу "Вера Гуцуња" Сомбор за децу припремног предшколског узраста (од 01.03.2016. – 01.03.2017. године) вршиће се у периоду од 24. до 26.08.2022. године у времену од 10 до 12 часова у вртићу „Бубамара„ у улици Спортска бб као и електронским путем на порталу Е управе (http://www.euprava.gov.rs/). Пријављивање за објекте у насељеним местима вршиће се код васпитача у објектима у истом периоду.

Рад у летњем периоду одвијаће се у дежурним објектима „Бубамара“, „Ђурђевак“, „Цврчак 1„ и „Цврчак 2 „ у Спортској улици бб у периоду од 04.07. до 19.08.2022.године...

Детаљније

Поштовани,
обавештавамо Вас да ће се манифестација „ЕКОЛОШКИ КАРНЕВАЛ“, одржати у петак, 03.06.2022.

Дан и период одвијања кареневала:

1. ДАН И ДАТУМ ДЕШАВАЊА: петак, 03.06.2022.
2. МЕСТО ДЕШАВАЊА: УЛ. КРАЉА ПЕТРА I (дефиле костимиране деце)
3. ВРЕМЕ ТРАЈАЊА: од 10,00 часова до 10,45 часова

Данас је вртић „Воћкице“ у Риђици посетио покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић, који је приликом посете малишанима уручио симболичне поклоне у виду књига прилагођених њиховом узрасту. Књиге су, према Павловићевим речима, подељене као део активности која подразумева промоцију читања, односно у циљу је да се сваки месец прогласи месецом књиге.

Детаљније

Комплетан оглас за евидентирање деце за упис у предшколску установу за школску 2022/2023. годину можете преузети у ПДФ формату и на српском и на мађарском језику.

Кликни овде и преузми оглас на српском језику
Кликни овде и преузми оглас на мађарском језику

Допис из Института за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут" - Измене и допуне препорука за превенцију уношења и трансмисије SARS-CoV-2 у предшколским установама.
Комплетан допис у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у оквиру Програмске активности Набавка наставних средстава за ученике , полазнике и установе , планира обезбеђивање бесплатних уџбеника за што већи број ученика основних школа.

Детаљније

У суботу 5. марта, одржан је други по реду САЈАМ РОДИТЕЉСТВА, у вртићу ,,Бубамара” у Сомбору. Сајам су заједно организовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Сомбор у оквиру Пројекта инклузивно предшколско васпитање и образовање, а уз финансијску подршку Светске банке.

Детаљније

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" је Министарству просвете, науке и технилошког развоја послао препоруку за примену противепидемијских мера у предшколским установама.
Комплетан допис у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман наставио је данас акцију даривања књига за децу у предшколским установама, у сарадњи с Градском библиотеком у Новом Саду. Покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић уручио је Александри Перовић, директорки Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Сомбору, пакет књига и сликовница за децу која похађају вртић „Лалице“ у Стапару.

Детаљније

На основу праћења актуелних епидемиолошких показатеља, Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут“ проследио је Министарству просвете, науке и технолошког развоја Измене Стручно-методолошког упутства за спречавање уношења и контролу ширења COVID-19 у Републици Србији, прилог 16 и прилог 7 ...
Комплетно обавештење у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Допис из Института за јавно здравље Србије "др Милан Јовановић Батут" - Измене поступања у случају појаве потврђеног случаја COVID-19 код деце у вртићима и предшколским установама.
Допис у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.