Дан у вртићу ,,Бубамара“

Дан у вртићу ,,Бубамара“

У вртићу "Бубамара" у оквиру пројекта "Бубице у трави", средње васпитне групе, Иване Јовановић и Биљане Олуић, организован је "Бубастичан дан". У посету нам је дошао ветеринар, познавалац и љубитељ буба Иван Ковач, представник "Удружења љубитеља природе Франц Шпајзер" из Апатина.

Деца су имала прилику да виде и боље упознају особености буба далеких крајева као што су азијска џиновска шкорпија, џиновски мрав са Тајланда, црног јеленка, америчку бубашвабу, вражјег паука из Јапана, плаво-зелену украсну пипу из Нове Гвинеје. Бубе заштићене у епоксид препарату посматрали су лупом и међусобно манипулисали са њима и заједно уочавали и коментарисали запажене карактеристике и специфичности буба. Заинтересовани, постављајући многобројна питања, проширили су знање о инсектима њима већ познатим из њиховог окружења али и стекли нова сазнања о њима до сада непознатим бубама.

Посету је увеличао специјални гост, буба штапић по имену Принцеза, коју су деца могла да држе и боље упознају. То је изазвало одушевљење код деце које је трајало током целог дана,утиске су пренели на другаре из других група као и својим родитељима.

Поделите текст: