Дечји спортски дан

Ове године је циљ да се још једном подсети да деца треба да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, а то се постиже континуираном бригом о заштити, унапређењу и промоцији дечјих права у којој учествују сви релевантни друштвени актери. Мото дечје недеље је „Дете је дете да га волите и разумете!“.

Дечје спортске игре су реализоване у уторак, 05.10.2020. године на терену за вештачку траву у оквиру Соколског дома „Партизан“. Групе смо поделили у четири смене, 8:30 – 9:15, 9:15-10, 10-10:45 и 10:45-11:30 часова – како бисмо испоштовали прописане мере. Приликом спортских активности водило се рачуна о препорученим епидемиолошким мерама заштите деце и одраслих. На улазу се вршила дезинфекција руку, као и дезинфекција свих коришћених реквизита у паузама између група.

Манифестацијом је руководила др Наташа Бабић, стручни сарадник за физичко васпитање, уз помоћ колега из Спортског центра, васпитача и здравствено превентивне службе ПУ „Вера Гуцуња“. Све припремно предшколске групе су дошле 10 минута пре предвиђене сатнице како бисмо испоштовали све и почели на време.

Групе које су учествовале на Дечјим спортским играма су следеће:
-Прва група у 8:30 часова: објекат „Сулавер“ – група васпитачице Нађије Зовко и Биљане Олујић,
-Друга група у 9:15 часова: објекат „Сунцокрет “ – група васпитачице Драгане Кемер, Весне Вукобратовић и Гордане Трифковић,
-Трећа група у 10 часова: објекат „Невен“ – група васпитачица Мазињанин ВеснЕ, ДанијелЕ Јанковић и ТерезЕ Ландека,
-Четврта група у 10:45 часова: објекат „Врапчић “ – група васпитачице Слободанке Першић

Поделите текст: