Недеља предшколског спорта

Национална манифестација „Недеља предшколског спорта“ коју су организовали Савез за предшколски спорт и физичко васпитање Србије и Спортски савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта одржана је од 14.06. до 21.06.2021. године. Манифестација је први пут организована ове године и реализована је на целој територији Р. Србије.

ПУ „Вера Гуцуња“ је подржала манифестацију, те је вежбање реализовано у петак, 18.06.2021. године. Васпитачи су били у обавези да реализују моторичку активност у својој групи у трајању од 30-45 минута, без спајања група на нивоу објеката (без обзира на мали број деце) и да доставе 2-3 фотографије на маил, или службени вибер координатору манифестације, Наташи Бабић. Вежбање су подржале све групе наше установе (село и град). Уз фотографије достављен је и број деце (свака група посебно) који је учествовао. Видео запис је направљен на нивоу објекта. С обзиром да се извештај са фотографијама и видео записима шаље Савезу за предшколски спорт и физичко васпитање Србије и да ће бити објављени у службеним гласилима Савеза и на друштвеним мрежама, васпитачима је наглашено да обрате пажњу приликом снимања и сликања, због деце која немају дозволу родитеља.

Број деце који је учествовао у манифестацији је 1224 ( град 910, село 314). Кроз базичне облике кретања деца су показала своје моторичке способности.

Поделите текст: