ПОКРАЈИНСКИ ОМБУДСМАН ПОРУЧУЈЕ: И ЈАНУАР ЈЕ МЕСЕЦ КЊИГЕ

ПОКРАЈИНСКИ ОМБУДСМАН ПОРУЧУЈЕ: И ЈАНУАР ЈЕ МЕСЕЦ КЊИГЕ

Покрајински заштитник грађана – омбудсман наставио је данас акцију даривања књига за децу у предшколским установама, у сарадњи с Градском библиотеком у Новом Саду. Покрајински омбудсман проф. др Зоран Павловић уручио је Александри Перовић, директорки Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Сомбору, пакет књига и сликовница за децу која похађају вртић „Лалице“ у Стапару.

Покрајински заштитник грађана реализацијом ове, и низа сличних активности у претходном периоду, жели пре свега да укаже на значај читања детету и са дететом од најранијих дана за његов целовит развој, али и да учини читање доступнијим свој деци и тако допринесе унапређењу права детета на квалитетан развој и одрастање у стимулативном окружењу.

Са жељом да истакне важну улогу васпитача у првим корацима формирања дечије личности, Омбудсману је ова посета била повод да у непосредном разговору чује њихова мишљења, ставове, искуства и проблеме са којима се суочавају.

Уручењу књига су поред покрајинског омбудсмана проф. др Зорана Павловића присуствовали и заменица градоначелника Града Сомбора Љиљана Тица и локална омбудсманка Града Сомбора Чарна Петричевић.

Омбудсман је јуче уручио књиге за децу која похађају вртић у оквиру Основне школе „Хуњади Јанош“ у Чантавиру, а у наредном периоду планира да уручи књиге за децу у вртићу „Дуга“ у Шангају и вртићу „Вчиелка“ у Бачком Петровцу.

Извор:   www.ombudsmanapv.org

Поделите текст: