Предшколска установа ВЕРА ГУЦУЊА Сомбор

Венац Петра Бојовића 3, Сомбор

Контакт телефони: 025/421-744, 025/444-070


Септембар, 2020

Обавештење за медије

    Објављено: 21. 09. 2020.

Предшколска установа „Вера Гуцуња" од понедељка, 21.09.2020., у објекту „Вила" који се налази при ОШ „Доситеј Обрадовић", ради у складу са Наредбом Штаба за ванредне ситуације града Сомбора (од дана 17.09.2020.) и Решењем Градоначелника (од дана 18.09.2020.).

Рад се одвија у пуном капацитету (Оперативни план, модел 1- рад Установе у пуном капацитету) у складу са интерним актом - Планом примене превентивних мера за безбедан рад за спречавање појаве и ширења епидемије заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-COV-2, те препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја за предшколске установе.

Напомињемо да ПУ„Вера Гуцуња" поштује и прилагођава своје активности ( време пријема деце, кретање у оквиру школског простора) организацији рада школе.

Званично обавештење у ПДФ формату можете преузети уколико кликнете овде.

Обавештење за родитеље

    Објављено: 08. 09. 2020.

Поштовани родитељи,

На основу наредбе Штаба за ванредне ситуације Града Сомбора и решењем Градоначелника, наложено је да ПУ „Вера Гуцуња" Сомбор, када остварује припремно предшколски програм у оквиру школа, поступа у складу са „Упутством о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе" које је усвојио Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID - 19. У складу са решењем Градонелника, ПУ „Вера Гуцуња" примењиваће модел васпитно-образовног процеса кроз сменски рад на недељном нивоу.

Сходно томе, ОД СРЕДЕ, 09.09.2020. године, васпитно образовни рад у припремно предшколским групама које остварују рад у објектима при школи, реализоваће се на два начина:

1. НЕПОСРЕДНО СА ДЕЦОМ у капацитету од 50% уписане деце у групу
Васпитачи ће у договору са родитељима оформити две групе деце на начин да ће деца похађати вртић сваке друге недеље. Деца ће имати могућност целодневног боравка у објекту, као и до сада, уз поштовање свих превентивно здравствених мера које су препоручене.

2. ПОСРЕДНО СА ДЕЦОМ путем електронских медија комуникације
Деца која у току недеље не бораве у вртићу активности ће добијати свакодневно путем онлајн заједница које се креирају у договору са родитељима.


Овде можете преузети обавештење у PDF формату