Предшколска установа ВЕРА ГУЦУЊА Сомбор

Венац Петра Бојовића 3, Сомбор

Контакт телефони: 025/421-744, 025/444-070


Обавештење родитељима

    Објављено: 21. 05. 2020.

Поштовани родитељи,

У складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства здравља, а са циљем уважавања потреба породице осигуравајући заштиту здравља и безбедности свих укључених актера, ПУ „Вера Гуцуња“ од понедељка, 25.маја 2020.г, отвориће своја врата и за децу чији родитељи не могу да добију потврду од послодавца да послове морају да обављају из седишта организације. Родитељима се и даље препоручује да, уколико су у могућности, остану са дететом код куће имајући у виду осетљивост периода у којем још увек постоје ризици од ширења епидемије.  Како би били у могућности да доведу своје дете, неопходно је да:

1. Родитељ/други законски заступник је у обавези да приликом повратка детета у установу донесе потврду од лекара педијатра о здравственом стању детета и уредно примљеним вакцинама, не старију од 7 (седам) дана.

2. Родитељ/други законски заступник је у обавези да долазак детета најави најмање два дана раније, ради правовременог планирања и организације рада у установи.

3.  Пријем деце ће се обављати у складу са важећом процедуром:

- пријем деце се вршити уз обавезан преглед при уласку у објекат (мерење температуре),  у пратњи једног родитеља,
- обавезно поштовање препоручене дистанце од 2м,
- прихват деце ће се вршити  у унапред договореним интервалима уз минимално задржавање родитеља,
- родитељи деце су у обавези да носе маску при доласку. 

Стручна служба