Предшколска установа ВЕРА ГУЦУЊА Сомбор

Венац Петра Бојовића 3, Сомбор

Контакт телефони: 025/421-744, 025/444-070


Јун, 2018

Међународни дан изазова

    Објављено: 24. 06. 2018.

Дан изазова (Challenge Day) је најмасовнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира TAFISA – Међународна Асоцијација за Спорт за све. Манифестација се одржава сваке године, последње среде у месецу. Ове године реализована је 30-тог маја.

Предшколска установа „Вера Гуцуња“ je подржаla манифестацију вежбањем у трајању од 30 минута. Објекти у граду, и на селу, су организовали моторичку активност, по избору васпитача, у дворишту вртића, и јаслене групе у соби.

ПУ „Вера Гуцуња“ je истог дана у 10 часова, на тргу Косте Трифковића, у сарадњи са Спортским савезом града Сомбора, организоваla приказ моторичких активности за четири групе:„Венчић“, васпитачица Недељка Живковић, „Маслачак“, васпитачице Јасмина Пурић-Јовић и Љиљана Дубравац „Сунцокрет“ 2 групе, васпитачице Љиљана Шпишак, Весна Вукобратовић и Драгана Кемер.

Више фотографија можете погледати у нашој фото галерији.

Сарадња са педагошким факултетом

    Објављено: 12. 06. 2018.

Међународни дан изазова

Предшколске групе објеката "Сунцокрет", васпитачица Драгане Кемер, Весне Вукобратовић и Љиљане Шпишак, посетиле су Педагошки факултет. За њих су припремљене математичке игре: "Покрени се", "Математички бинго", "Учимо облике", "Низ бројева", "Релације", "Танграм" и "Домине".
Више фотографија можете погледати у нашој фото галерији.

XXI Пролећни стручни сусрети медицинских сестара предшколских установа Србије

    Објављено: 12. 06. 2018.

Сарадња са педагошким факултетом

На XXI пролећним стручним сусретима медицинских сестара предшколских установа Србије учествовала је и наша установа. Трећу годину за редом васпитачи Снежана Терзин, Слађана Мирић, медицинска сестра-васпитач Кристина Чачић и стручни сарадник за физичко васпитање Наташа Бабић, представиле су радове из области неге и васпитно-образовног рада са децом јасленог узраста. Радови којима смо се представили су "Неговање поверења кроз партнерски однос између деце, васпитача и родитеља" које су презентовале Снежана Терзин и Слађана Мирић, и "Неструктуирани материјали у улози превенције постуралног статуса деце јасленог узраста" који су презентовале Кристина Чачић и Наташа Бабић. Похваљен је начин рада са децом, као и идеје за настанак пројеката.
Више фотографија можете погледати у нашој фото галерији.

Дечја спортска олимпијада

    Објављено: 11. 06. 2018.

XXI Пролећни стручни сусрети медицинских сестара предшколских установа Србије

За крај школске године, одржана је традиционална „Дечја спортска олимпијада", коју је организовала и координисала Наташа Бабић, стручни сарадник за физичко васпитање, уз помоћ васпитача, стручних сарадника и сестара на превентиви. Олимпијада је реализована у два дана, 04.06. и 06.06.2018. године.Манифестација је одржана на отвореном терену СЦ „Соко" Сомбор, са почетком у 9 часова за прву групу, и 10 часова за другу групу. Учесници су била деца припремно- предшколског програма из града Учествовало је 17 васпитно-образовних група, са укупно 468 деце, који су приказали своје моторичке способности.

Учесници су била деца из следећих објеката: „Маслачак" ( 1 група ) - васп. Јасмина Пурић-Јовић и Љиљана Дубравац, „Вишњица" ( 1 група ) - васп. Јелена Плужарев и Перић Бојана, „ Бајка" ( 1 група ), васп. Снежана Замбо и Бранислава Божиновић, „Сулавер" ( 1 групе ), васп. Розмари Речка, „Ђанић" ( 1 група ), васп. Дијана Иђошки и Снежана Божиновић, „Невен" ( 2 групе )- васп. Весна Мазињанин и Тереза Ландека „Вила" ( 2 групе ) - васп. Сања Козаревић и Драгана Везмар „Сунцокрет" (2 групе) - васп. Љиљана Шпишак, Драгана Кемер и Весна Вукобратовић „Венчић" ( 2 групе ) - васп. Недељка Живковић и Милица Влаисављевић „Бубамара" ( 1 група ) - васп. Гордана Трифковић „Петар Пан" ( 1 група ) - васп. Ружица Чапо, „Чигра" ( 1 група ) - васп. Весна Крстић, „Врапчић" ( 1 група ) - васп. Слободанка Першић

Деца су уз пратњу васпитача долазила 10 минута пре почетка манифестације. Манифестација је почела организованим уласком деце на спортски терен.Спортске активности су обухватале: Загревање у виду трчања са задацима, комплекс вежби обликовања, спортске игре ( скокови - у џаковима, прецизност - гађање чуњева, спретност - ношење лоптице у кашици, провлачење и прескакање) и вежбе истезања.

Након завршетка игара сва деца су добила дипломе и медаље које су правили њихови другари. После доделе медаља, деца су организовано напустила терен.

Више фотографија можете погледати у нашој фото галерији.